مجله دانشمند

مجله دانشمند
علمی،خبر،بیوگرافی،فیلم و تلویزیون،سرگرمی،آموزشی،دانلود،داستان و.... و ..... و....... 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی سرگرمی آموزشی دانلود هر چی بخوای و آدرسaigmblog.lxb.irلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.به وبلاگ ما اطمینان کنید. می توانید ما را با آدرس  زیر نیز  ما را لینک کنید:

www.aigmblog.loxblog.com

در صورتی که لینک شما در وبلاگ ما ثبت نشد لطفا به ما اطلاع دهید تا در صورت وجود لینک ما در وب سایت شما ما شما را لینک کنیم.

با تشکر

 





  به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان و دانش آموختگان ترکمن ایران، مقاله آلاچیق ترکمن یک سازه تقویمی، در شماره 18 ماهنامه بین المللی ستاره شناسی به قلم آتیلا پرو منتشر شده است. (وب سایت ماهنامه: www.nightsky.ws)
آتیلا پرو، رئیس قسمت خاورمیانه ای مجمع جهانی اختفاهای نجومی IOTA و همچنین عضو هیات رئیسه این مجمع جهانی در نجوم است. ایشان از اردیبهشت 1390 تا کنون به عنوان عضو شورای سردبیری ماهنامه بین المللی آسمان شب فعالیت داشته است.

برای دیدن تصویر اصلی در صفحه جدید کلیک کنید. 

بخش هایی از این مقاله:
شاید باتوجه به مشخصه های یک آلاچیق ترکمن، بتوان آن را نوعی زیج یا رصدخانه در نظر گرفت. در واقع برای ترکمن های کوچ نشین اوی فقط یک خانه معمولی نبوده است.


غیر از ساختار سازه ای یک اوی، ترکمن ها برپا کردن آلاچیق را بسیار با اهمیت تلقی کرده و این وظیفه را برعهده افراد باتجربه هر فامیل می گذاشتند. آنها این خانه گنبدی شکل را در جهت شمال و جنوب، و درب اصلی آن را به طرف طلوع خورشید قرار می داده اند؛ زمانی که نور خورشید در اوج تابستان بر مدار راس السرطان می تابد، یکی از پایه های اوی درست در این مدار قرار می گیرد و در فروردین و مهر که اعتدالین است درست از وسط اوی و از روی ستون دیگری عبور می کند و در انقلابین در اول دی بر روی یک پایه دیگر در قسمت جنوبی تر پایه های یک اوی سایه می اندازد و ترکمن های قدیم از زاویه تابش نور خورشید بر اوی و پایه های آن زمان سنجی می کردند در ضمن از سوراخ بالای اوی یعنی توینوک، ظهور ستارگان و اجرام سماوی را رصد می گردند و زمان کوچ و حرکت و فصل ها و ماه ها را تشخیص می دادند که نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
هر آلاچیقی شصت تاریم دارد كه فاصله هر كدام درست شش درجه است كه در مجموع 360 درجه را نشان می‌دهند. بزرگسالان و ریش سفیدان ترکمن در گذشته با نشستن در داخل آلاچیق ساعات روز و شب را تخمین می‌زدند؛ و با حركت ستارگان می‌توان زمان ماه، ستاره، خورشید را دقیق محاسبه كرد و با حركات ماه و خورشید نیز دقیقا ساعات شبانه روز را تخمین زد.
در خصوص آلاچیق های ترکمن محققان پژوهش های بسیاری انجام داده اند، با این وجود اطلاعات بسیار اندکی در مورد کاربردهای نجومی و تقویمی اوی به عصر حاضر رسیده است.


نظرات شما عزیزان:

دورترین
ساعت18:44---1 ارديبهشت 1391
با سپاس. مطلب جالبی بود..

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:آلاچیق ترکمن یک سازه تقویمی, ] [ 19:47 ] [ علیرضا ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ ما خوش آمدید. آرزوی ما افزایش علم شماست.لطفا در وبلاگ ما نظر داده و با کلیک روی +1 ما را در گوگل محبوب کنید.
موضوعات وب
امکانات وب